Trobada de col·lectius que treballen el problema de l’habitatge des del suport mutu per analitzar problemàtiques comunes i compartir experiències i eines

Aquesta es tractarà d’una activitat tancada i intervindran grups convidats específicament o aquelles persones que s’hagin posat en contacte amb nosaltres prèviament al nostre correu electrònic.

L’intercanvi de sabers amb altres grups que estiguin creant i/o treballant les xarxes de solidaritat pot ajudar-nos a enfocar la confrontació i resolució de les necessitats i problemes pràctics als quals ens enfrontem (habitatge, alimentació, salut…). Al mateix temps pot suposar una manera de reforçar aquestes xarxes i d’enfortir l’autoorganizació com a aposta política conscient enfront del sistema capitalista al marge d’institucions i partits. Creiem que haver optat per un model organitzatiu horitzontal (assemblea) ens col·loca enfront de problemàtiques molt similars.

La metodologia de la trobada seria la següent:

Del debat del matí recolliríem les dades similars de funcionament i les problemàtiques comunes que apareixen. Per la mateixa raó incloem un recollit de preguntes sobre problemàtiques que creiem són comunes a molts grups. Us animem a incloure temes que us preocupin, eines que necessiteu desenvolupar…

En principi el taller es dividiria en dues parts. Primer una ronda d’identificació de problemes i posada en comú de les eines i les pràctiques utilitzades pels diferents grups. Després d’un breu descans, en la segona part de la trobada, buscarem un debat més extens i profund dels problemes pels quals no hàgim identificat eines, amb la idea d’aconseguir una visió més àmplia i, potser, trobar nous mètodes per afrontar-los. La nostra idea és dividir el grup en dos i que cadascun dels subgrups debati sobre una part dels problemes per després fer una posada en comú.

Sempre que ningú s’hi oposi, ens plantegem gravar les intervencions per a poder transcriure després tant part del debat com les conclusions.

Aquest és el petit qüestionari dels mètodes i/o conflictes que considerem més habituals i que enviarem a tots els grups que hem convidat a la trobada:

 • Com rebeu a les noves persones?

 • Com feu els acompanyaments?

 • Què feu quan les persones no acudeixen amb regularitat a les assemblees o a les accions?

 • Quin és la tipologia de les persones que acudeixen a vosaltres?, han passat ja per serveis socials?

 • Us limiteu a algun tipus de casos (lloguer, hipoteca, okupació…)? Per què?

 • Com repartiu les tasques?

 • Com separeu la part més personal de la política?

 • Com resoleu els problemes emocionals? Teniu algun tipus de suport?

 • Com resoleu els problemes de caràcter pràctic? (punxar la llum, aigua, entrada a les cases…) Hi ha persones alienes a l’assemblea que us ajuden? Les persones que acudeixen a vosaltres assumeixen o tenen els coneixements per assumir aquest tipus de coses? Feu tallers? Es traspassen entre els participants els coneixements? Com?

 • S’interioritza el concepte de suport mutu?

 • Considereu que el pertànyer a l’assemblea estableix llaços entre les persones que la formen més enllà dels necessaris per afrontar conflictes determinats?

 • Heu de bregar amb altres problemes com la violència de gènere, racisme, alcoholisme…? Com els heu enfrontat? Què altres problemes estructurals enfronteu? Quines eines utilitzeu per a això? Us serveix l’assemblea com a eina de gestió i de decisió?

 • Us heu hagut d’enfrontar a la repressió policial o judicial?

 

Alguns materials escrits que ens poden ajudar a tindre una visió més global de la problemàtica de l’habitatge:

1) Volviendo al actual estado del malestar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s